Konstigheter i bilder, keramik och skrot

Jag vill att människor, som ser mina tavlor, ska bli glada, kanske känna igen sig eller plocka fram sina egna minnen och ögonblicksbilder.

För mig är det viktigt att ta vara på ögonblicken i vardagen, som man så ofta har för bråttom för att stanna upp och njuta av.

Jag älskar att måla och har nog gjort det så länge jag kan minnas. Men det är inte bara målning som är roligt. Jag har arbetat mycket med keramik också.
Sommaren 1980 och 1981 gick jag sommarkurser på Leksands folkhögskola och arbetade sedan 12 år som cirkelledare i keramik för Medborgarskolan i Motala. Jag har även gått kurser i färg, form och komposition för Medborgarskolans räkning.

1988 började jag att måla mer på allvar, men ännu inga tavlor. Redan då tyckte jag om att ta vara på använda saker och ge dem ett nytt liv. Jag målade på det mesta jag kom över, plåtburkar, brevlådor, korgar, pärmar mm. Mina brevlådor mm åkte jag runt och sålde på slöjdmässor och marknader.

Sommaren 1996 åkte jag till Öland på sommarkurs i akvarell- och akryl- målning. Min lärare Tedde Rhodin gav mig mersmak på akvarellmålning. Det blev en sommarkurs 1997 också fast i annan regi.

Hösten 1998 började jag en 1:årig konstutbildning i Folkuniversitetets regi i Linköping. Tyngdpunkten av undervisningen låg på oljemålning men även mycket krokiteckning och modellmålning ingick. Vi läste även konsthistoria och provade på grafik, skulptur och akvarell. Det var ett lärorikt år.

Från 1999 och tio år frammåt var jag med i konstföreningen Kometen i Linköping . Vi var 13 stycken oljemålningsintresserade som delade på en atelje som ligger i Hackefors. Där träffades vi minst en gång i veckan och utbytte erfarenheter, målade i olja och hade roligt. Vi besökte även utställningar och konstnärer för att få inspiration och lära oss något nytt.

Numera målar jag inte så intensivt som förr, då mitt skapande mer och mer har fått trädgården, upcykling och smide som uttrycksform.

Anki


OljemålningarKeramikSkrotkonstGrafikAkvareller